Легкий старт в Adobe Lightroom - фотошкола онлайн. Тридений онлайн-семінар

Легкий старт у Adobe Lightroom. Триденний онлайн-семінар представляє Фотошкола онлайн

Лайтрум чи Фотошоп? - З чого краще почати?

Коли я проаналізував це питання, то зрозумів, що найкращий вихід взятися за Adobe Lightroom. Тільки вивчаючи Лайтрум за три заняття ви зможете отримати повний обсяг знань, достатній для всебічної роботи з фотографіями.

Тому пропоную вашій увазі короткий курс із трьох занять, який дозволить якісно та цікаво обробляти ваші фотографії та заощадити багато часу і на навчанні, і на обробці.

Коли?

Вебінар складається з трьох уроків, які пройдуть 20-го та 22-го та 24-го грудня 2021 року за розкладом. Заняття розпочинаються онлайн о 19-00. Якщо не встигаєте вчасно на заняття (будь-яке), відеозапис уроку буде доступний у вебінарній кімнаті.

Кому?

Якщо Ви знімаєте у RAW, але не впевнені, чи правильно обробляєте свої фотографії – ви там де треба!

Якщо ви нещодавно розпочали шлях фотографа і хочете розібратися, як покращити свої фотографії, але навіть не знаєте, що таке RAW – вам дуже сюди!

Якщо ви вмієте обробляти RAW в Adobe Lightroom або іншому конверторі, але хочете прокачати навичку та дізнатися професійні фішки, уважно прочитайте третій день програми, сподіваюся, там знайдеться дещо цікаве.

Лайфхак: Adobe Lightroom також чудово обробляє jpg файли, що може спростити вам життя.

Що?

Пропоную пройти триденний курс Adobe Lightroom для початківців, який включатиме наступні знання.

 1-й день. Відповідаємо на запитання "Як?"

Це абсолютно необхідний день тому, що ви повинні зрозуміти логіку роботи інструменту. Якщо в якомусь курсі вам кажуть: "Посмикаємо цей повзунок і подивимося що вийде" - одразу вимикайте. Бо ця людина не знає, що робить. І вас того ж навчить. На нашому курсі Ви знатимете абсолютно точно, що і коли потрібно зробити, щоб картинка стала такою чи іншою.

 0. Що таке RAW, як він влаштований, які дає переваги, чим відрізняється від jpg? А також короткий огляд найпоширеніших RAW-конвертерів.

1. Як працює Лайтрум? - Логіка організації файлової системи та імпорт файлів. А також перезбереження бази даних Лайтрума на випадок збоїв та переустановки системи.

2. Вимоги "залізом" - з чим Лайтрум працюватиме краще?

3. Імпорт фотографій в Adobe Lightroom – це просто, але є нюанси, які важливо знати.

4. Відбір та сортування файлів – це найкорисніше у вашій роботі. Колекції, прапорці та зірочки.

5. Базова обробка - 9 панелей Лайтрума. Хоча насправді їх 10. Огляд короткий, але поглиблюватиметься він у конкретних темах. Наприклад - у темі "Колекція кольорів" (друге заняття) будемо поглиблено розбирати 3 і 9 панель.

  Після першого дня ви можете із задоволенням сказати: я вже вмію працювати з Adobe Lightroom!

Але категорично рекомендую відвідати і друге та третє заняття, де ви отримаєте професійні навички роботи з Adobe Lightroom. Пакетна обробка, професійні прийоми та фішки, ретуш та спецефекти – у Лайтрумі можна робити так багато, що все інше стане практично непотрібним! 

2-й день. Відповідаємо на запитання "Що?"

  Навчившись розуміти, як працювати з Лайтрумом, спробуємо дізнатися, навіщо це потрібно? Послідовність обробки, яких завдань досягаємо та...

1. Про контраст та контрастність — чи варто чіпати криві? Звісно, варто!

2. Про різкість і шум - як досягти ідеальної різкості і чи потрібно боротися з цифровими шумами?

3. Ретуш – всі інструменти та прийоми для цього делікатного заняття в Adobe Lightroom.

4. Більше бруду – три інструменти тонування.

5. Експорт з Лайтрума - для інтернету та соцмереж, для архіву та передачі клієнтам. Як зробити фото поменше, а якість - краще?

6. Як правильно з Лайтрума відкрити файл у Фотошопі для подальшої обробки? Налаштування експорту в Фотошоп та хоткеї. 

3 день. Відповідаємо на запитання "Навіщо?"

Третій день найцікавіший: ви вже знаєте «Що?» і «Як?», тобто готові сприймати більш складні техніки та навички, і тепер вони здадуться вам простими та зрозумілими.

1. Пресети - створення та імпорт. А також — імпорт із пресетами! Як прискорити обробку ще до того, як ви розпочнете обробку.

2. Кольорова корекція - докладно розберемо, як і навіщо працювати з кольором, яких цілей ми намагаємося досягти і якими інструментами для цього користуємося

a. Як зробити кольори на фотографії гарними та гармонійними

b. Навіщо 9 панель — що вона нам дає і чи можна без неї обійтися?

c. Колір гарний? Ні? - Перефарбуй!

d. Глобальна та локальна робота - зробимо картинку виразною

3. Як в одному Adobe Lightroom міститься ціла студія? — які інструменти дозволяють зробити візуальні акценти, аналогічні використанню студійних джерел світла, навіть якщо під час зйомки ви не користувалися студійним світлом!

a. Налаштування інструментів

b. Коригування інструментів, щоб вони не налазили на елементи картинки, які ви хочете не включати в обробку.

4. Повітря! Як зробити картинку наповненою повітрям, цікавою та незвичайною. Як цей інструмент застосувати відразу до всіх фотографій у серії.