Краса рятує Світ. Відбір робіт на виставку

Що би не знімав фотограф, все одно він знімає про себе. Покажіть Світові красу - красу людини у портреті, красу рідної землі у пейзажі, красу міст і сіл, красу вчинків і добрих справ!

Відбір робіт на виставку "Краса рятує Світ" відкрито!

Якщо Ви – творчий фотограф, якщо Вам є що показати та сказати світові, запрошуємо до "Мистецького переходу" — неймовірної творчої локації у самому серці Києва, прямо біля ЦУМу!

Зараз відбувається відбір робіт на виставку у листопаді 2022 року, виставка відкриватиметься по готовності. Дедлайн прийому робіт 6 листопада 2022 року.

Тривалість однієї виставки – 1 місяць. Найкращі роботи з узгодження з автором можуть залишатися на виставці на наступний раунд.

Докладніше дізнатися про виставку можна за цим посиланням (оскільки інформація розміщена у закритому паблику для фотографів, вам спочатку потрібно буде отримати схвалення модераторів). Там також численні посилання на публікації у ЗМІ.

Роботи і автори, що беруть участь у виставці, отримують право розміщення у онлайн-галереї "Мистецький перехід", що організована для продажу ваших робіт.

Мистецький перехід

Унікальність галереї у Мистецькому переході – у її відкритості, завдяки якій ваші роботи побачать не десятки, не сотні та не тисячі, а десятки тисяч глядачів!

Ми ретельно підраховували скільки людей проходять по переходу і бачать ваші фотографії за годину. Якщо помножити на 10 годин і 30 днів, то за обережними прикидками виходить 30000 чоловік побачать ваші роботи за місяць!

З роботами, що вже брали участь у наших виставках, ви можете ознайомитись на сайті галереї https://ukrphotoart.com.ua/

Тема

"Краса рятує Світ": що би не знімав фотограф, все одно він знімає про себе. Покажіть Світові красу - красу людини у портреті, красу рідної землі у пейзажі, красу міст і сіл, красу вчинків і добрих справ!

Без жанрових обмежень: портрет, пейзаж, стріт, арт-фотографія тощо.

Де

Галерея Містецький перехід розташована за адресою Хрещатик 36, у чистому та акуратному нещодавно відремонтованому підземному переході, що веде до головного магазину країни — ЦУМу. Геотег https://goo.gl/maps/1auEizCjDka9smdb6

Як

Для початку представте свої роботи куратору  (посилання на профіль у Фейсбук)

Для того, щоби подати роботи на відбір, прошу перейти за цим посиланням і створити на Гугл-диску папку, що буде названа Вашим прізвищем і ім'ям. У папку додайте не менше 10 ваших найкращіх робіт, що відповідають темі виставки. Розмір робіт для відбору найкраще зробити 1500 пікселів по довгій стороні. Також прошу додати до папки текстовий файл з Вашими контактними координатами і посиланнями на соцмережі.

Напередодні дедлайну з вами зв'яжуться організатори для обговорення відбору робіт. Ви зможете отримати доброзичливий відгук про свої роботи, допомогу у відборі. Але остаточне рішення про те, які роботи братимуть участь у виставці – залишається за автором.

Для участі у виставці приготуйте:

  1. Роботи (На відбір краще надіслати не менше 10 ваших найкращих робіт), також вкажіть кількість робіт, які хочете виставити.
  2. Коротку автобіографічну довідку
  3. Ваш портрет
  4. Контактні дані, які бажаєте зробити доступними публічно (на QR коді біля роботи, а також на сайті галереї)

Автобіографія

Навіщо потрібна автобіографія? Участь у виставкових проектах – це серйозний плюс у карму фотографа, це ваша візитка та рекомендації на майбутнє. Наприклад, для прийняття до Спілки фотохудожників України, або інших професійних спілок та асоціацій. Саме Каталог виставки підтверджує Вашу участь, тому замовлення каталогу – важливий крок.

Каталог можна замовити окремо та отримати після закінчення виставки. Ось приблизний перелік питань, які допоможуть вам написати автобіографію:

  1. ПІБ, нікнейм в актуальній соціальній мережі, посилання на основний профіль у соцмережах, сайт.
  2. У якому жанрі ви знімаєте?
  3. Ваші улюблені теми для зйомки, моделей, сюжетів?
  4. Що Вас надихає?
  5. Розкажіть, як розпочався Ваш творчий шлях, буквально кілька пам'ятних подій: як почали знімати перша камера, Ваш учитель, перша зйомка, перша модель?
  6. Хто Ваші кумири серед значущих постатей у світовій фотографії, а може, і наших сучасників, друзів?
  7. Розкажіть про свою мрію, чого прагнете, які цікаві проекти плануєте, чого хочете досягти у фотографії?

Вимоги до робіт

Роботи на відбір у форматі *.jpg розміром 1500-2000 пікселів з довгого боку викладайте, як описано вище, на Гугл-диск за цим посиланням

Роботи мають бути підписані Вашим прізвищем та ім'ям, наприклад: "Олександр_Макаренко1_Назва.jpg"

Роботи для друку

Роботи надсилайте у форматі TIFF, 300 dpi, фізичний розмір картинки повинен відповідати вибраному розміру для друку (про це нижче). Наприклад, 50х75см.

Розміри робіт та організаційний внесок

На сьогодні ми вирішили представити ваші роботи найбільш вигідним чином, тому стимулюємо друк робіт форматом 120х80 см - цей формат виглядає на стінах найбільш ефектно. Для цього ми знизили внесок за формат 120х80 з 1400 до 1100 гривень, паралельно збільшивши внесок за менший формат (75х50) з 650 до 800 грн.

  • 80х120см (одна робота розміщується на просторі між сусідніми лайтбоксами) - 1100грн
  • 50х75см - 800грн

На колоннах розміщуються фотографії вертикального формату розміром 50х75 см. Інші варіанти розмірів також можливі, але "капризи" варто узгодити індивідуально. Напишіть куратору.

Організатори

  • Фейсбук-паблік "Розвиток фотографа"
  • Національна спілка фотохудожників України
  • Арт-об'єднання "KyivPhotosHall - 2012"

Куратор виставки Денис Сухінін,

Прошу надсилати роботи, допоможу відібрати найкращий варіант для виставки.

Бажаю всім учасникам величезних творчих успіхів та продажів робіт!